Aktiivinen sisältömarkkinointi on yrityksesi etu

Nuori nainen kirjoittamassa kannettavalla tietokoneella työpöytänsä ääressä

Digievoluutio on muuttanut ihmisten ostokäyttäytymistä ja kilpailu asiakkaista on kovaa. Staattiset yritystä esittelevät verkkosivut eivät enää riitä, kun markkinointia ja myyntiä käydään yhä kasvavissa määrin verkossa sekä sosiaalisen median kanavissa. Siis juuri siellä missä asiakkaat ovat. Aktiivinen ja ajankohtainen sisältömarkkinointi verkon eri viestintäkanavissa houkuttelee asiakkaat osaksi yrityksen toimintaa.

Verkkosivusto on yrityksen koosta tai toimialasta riippumaton markkinointiväline. Sen tärkeimmät tehtävät ovat tehostaa asiakashankintaa sekä sitouttaa asiakas yrityksen palveluihin. Staattiset yritys- tai tuote-esittelyt eivät kuitenkaan riitä tänä päivänä, vaan yritysten on tuotettava ajankohtaista sisältöä ja oltava aktiivisesti esillä myös muissakin verkon viestintäkanavissa. Jos yrityksesi ei sitä ole, kilpailijasi taatusti ovat ja tämä ei jää asiakkaalta huomaamatta.

Aktiivisuus palkitaan sekä asiakkaan että Googlen huomiolla

Moni yritys julkaisee aktiivisesti sisältöä verkossa joko uutisten, ajankohtaisten tiedotteiden, blogitekstien, kuvien, videoiden tai esimerkiksi podcastien muodossa. Ja tähän on hyvä syy. Aktiivinen sisällöntuotanto kertoo yrityksen elinvoimaisuudesta ja halusta palvella asiakasta. Kun pyrit aktiivisesti esille, niin sinut myös huomataan. Hyvä verkkokokemus vetää asiakkaita puoleensa ja sitouttaa heidät käyttämään yrityksesi palveluja jatkossakin. Ja tämä ei päde ainoastaan asiakkaisiin.

Asiakkaiden lisäksi nimittäin myös Google tykkää aktiivisuudesta, sillä onhan sen pyrkimys tarjota mahdollisimman tarkkoja ja ajankohtaisia hakuja vastaavia tuloksia. Kun siis päivität verkkosivujesi sisältöä säännöllisesti, nousee sivustosi näkyvyys myös hakukoneiden tuloksissa.

Passiiviset sivustot jäävät näin ollen auttamatta jalkoihin kisassa, jossa kilpaillaan sekä asiakkaan että hakukoneiden huomiosta. Sen sijaan, että jäisit jumbosijoille, saat hyvän startin jo pienellä panostuksella.

Mitä sitten julkaisen?

Vaikka kissavideot ovat tunnetusti verkon suosituinta sisältöä ja keräävät lukuisia some-tykkäyksiä, ei niitä kannata julkaista, ellei yrityksesi toiminta liity suoranaisesti söpöihin lemmikkieläimiin. Harva yritys, jos mikään, myöskään tuottaa palveluja kaikille ihmisille. Mieti siis kuka asiakkaasi on ja minkälainen sisältö kiinnostaa ja palvelee juuri häntä. Hyvää sisältöä ovat asiakkaillesi suunnatut ajankohtaiset uutiset, tapahtumat, tiedotteet tai muut tärkeät yritystäsi koskevat asiat, joita voit tuoda esille sivusi ajankohtaista-osiossa. Julkaisujen avulla saat tuotua esille oman osaamisesi ja kasvatat luotettavaa asiantuntijan mainetta asiakkaidesi silmissä.

Vaikka julkaisujen sisältöä on syytä miettiä tarkasti, ei niiden suhteen pidä olla liian valikoiva. Mieti mikä yrityksessäsi on erityistä ja nosta tätä esille. Ovatko työntekijäsi erityisen hyviä tyyppejä? Miksi et siis esittelisi heitä? Voit myös haastatella asiakkaitasi ja pyytää heitä kertomaan, miksi he ovat valinneet yrityksesi. Aidot asiakascaset ja -kokemukset kertovat yrityksestäsi jonkun toisen silmin ja mikäs sen parempaa mainosta olisi, kuin asiakkaidesi positiiviset arviot yrityksestäsi.

Kaikki ovat somessa, miksi ei siis myös me?

Julkaisuja ja sisältöpäivityksiä ei kannata rajoittaa vain yrityksen verkkosivuihin. Sosiaalisen median kanavat toimivat sekä käyntikorttina yrityksellesi, että tuovat sinne suoraa asiakasvirtaa. Asiakkaasi ovat joka tapauksessa sosiaalisessa mediassa, joten miksi ei siis myös yrityksesi olisi? Kun linkität verkkosivuillasi jakamasi mielenkiintoisen uutisen some-kanaviin, tavoitat vanhojen asiakkaidesi lisäksi myös potentiaalisia uusia asiakkaita.

Sosiaalisen median kanavilla, kuten Facebook, Twitter, Instagram tai LinkedIn, on myös yksi erityinen etu yrityksellesi, mitä verkkosivusto harvemmin tarjoaa: Se mahdollistaa vuorovaikutuksen asiakkaan kanssa. Kommentit, tykkäämiset ja jaot tarjoavat mahdollisuuden hankkia hyödyllistä asiakastietoa sekä -ymmärrystä. Saat myös tietoa siitä, minkälaisista julkaisuista asiakkaasi erityisesti pitävät, jolloin voit tuottaa vastaavanlaisia julkaisuja jatkossakin. Tämä taas vahventaa brändiäsi.

Jos omat resurssit eivät riitä, ulkoista sisällöntuotantosi

”Ei meillä kukaan ehdi mitään sivuja päivittää, kun on näitä omia töitäkin.”…Kuulostaako tutulta? Jos yrityksesi resurssit ja aika eivät riitä aktiiviseen sisältömarkkinointiin, kannattaa työ ulkoistaa osaavien ammattilaisten käsiin. Usein ulkopuolisella on myös laajempi näkemys siitä, mitä voi ja kannattaa julkaista, kun oma katse saattaa olla vähän turhan kriittinen. Yhdessä ammattilaisen kanssa saa yrityksesi rakennettua tavoitteellisen sisältömarkkinoinnin strategian ja työntekijöilläsi jää aikaa siihen oleelliseen, eli itse työhön.

Mikäli tarvitset apua sisällöntuotantoon ja markkinointiin, ota meihin rohkeasti yhteyttä. Rakennamme kanssasi juuri sinun yrityksellesi sopivan ratkaisun.