Testit sisältömarkkinoinnin työkaluna – miten houkutellaan kävijöitä sivulle

Internetin ja sosiaalisen median myötä yritysten markkinointikanavat ovat räjähtäneet. Altistumme niin monille markkinointiviesteille päivittäin, että emme edes huomaa niitä kaikkia. Aivomme ovat oppineet automaattisesti blokkaamaan viestit, jotka eivät kosketa meitä. Ilmiöstä käytetään termiä ’ad fatigue’. Ei siis ihme, että mainostajat keksivät kilpaa keinoja erottua asiakkaalle.

Yksi tämän hetken tehokkaimmista markkinointistrategioista on sisältömarkkinointi. Kekseliäästi toteutettu sisältömarkkinointi tarjoaa asiakasta kiinnostavaa informaatiota ohjaten samalla kävijöitä yrityksen sivuille. Sisältömarkkinoinnin tarkoituksena ei ole heiluttaa yrityksen brändiä asiakkaan nenän edessä, vaan auttaa tätä löytämään tietoa sekä ratkaisuja ongelmiin luoden täten yritykselle asiantuntijan maineen asiakkaan silmissä ja mielessä. Perinteiseen markkinointiin verrattuna on sisältömarkkinointi hienovaraisempaa. Olet vastaus asiakkaan ongelmaan silloin, kun Googlen hakukoneet pyörivät.

Toteutimme Länsi-Vantaalla toimivalle kiinteistöalan asiakkaallemme responsiivisen Facebook-persoonallisuustestin, jonka avulla potentiaaliset asiakkaat voivat testata, millä Länsi-Vantaan alueella heidän tulisi asua. Testin kysymykset ja tulokset laadittiin pilke silmäkulmassa, sillä tarkoituksena oli tarjota osallistujille informaatiota viihteen muodossa. Testiä varten kartoitimme yhdessä asiakkaan kanssa Länsi-Vantaan eri asuinalueiden ominaispiirteet ja kehitimme näitä piirteitä vastaavat kärjistetyt persoonat, jotka toimivat testituloksina. Oli rikkaat, hevospooloa takapihallaan pelaavat vapaalalaiset, reippaat Vantaanjoessa uiskentelevat askistolaiset, autojaan rassaavat martinlaaksolaiset sekä katutaidetta harrastavat trendikkäät myyrmäkeläiset. Asiakkaamme julkaisi testin yrityksensä Facebook-sivulla ja lisäksi testi jaettiin eri Vantaa-aiheisissa ryhmissä. Ensimmäisen viiden päivän aikana testiin osallistui yli 600 käyttäjää. Tällä hetkellä 97% kaikista vierailijoista on osallistunut testiin.

Miten sitten sisältömarkkinointi näkyi testissä? Testin tavoitteena oli paitsi hankkia suoraa asiakasvirtaa kyseiselle kiinteistöalan yritykselle, mutta myös esitellä Länsi-Vantaan asuinalueita positiivisessa valossa. Testituloksissa esittelimme asuinalueiden ominaispiirteet hauskasti tarjoten samalla myös tietoa niille, joille alueet eivät olleet entuudestaan tuttuja. Tuloksiin liitettiin lisäksi linkit, joista klikkaamalla osallistujat pääsivät halutessaan tarkastelemaan yrityksen verkkosivuja ja vapaita myyntikohteita. Mitään ei tyrkytetty, vaan kaikki oli vapaaehtoista.

Kyseinen testi oli viihteellinen persoonallisuustesti, mutta käyttämämme työkalun avulla saimme kerättyä anonyymia dataa ja kartoitettua osallistujien mieltymyksiä asumiseen liittyen. Testiin osallistumiselle haluttiin tarjota myös mahdollisimman matala kynnys, osallistuja tarvitsi ainoastaan olemassa olevan Facebook-tilin. Henkilö- tai osoitetietoja ei kuitenkaan kysytty, eikä tuloksia käytetty profilointi- tai markkinointitarkoituksiin. Viihteellisyys ja sopivan lyhyt pituus puolestaan takasivat sen, että osallistujan oli mielekästä viedä testi loppuun asti. Ja kukapa entinen, nykyinen tai tuleva länsivantaalainen voisi vastustaa aihetta? Itävantaalaisilta ei kysytä.

Vaikka sosiaalinen media tulee jatkuvasti muuttamaan muotoaan, on se kuitenkin tullut jäädäkseen. Se mahdollistaa ihmisten tarpeen näkyä, jakaa ja vaikuttaa. Myös yritysten on mentävä sinne, missä asiakkaat ovat. Työkalumme avulla voimme räätälöidä testin asiakkaan tarpeisiin sopivaksi ja testi voidaan myös upottaa yrityksen verkkosivuille sekä jakaa muissa forumeissa. Onko yrityksenne esimerkiksi rekrytoimassa ja haluatte erottua hakijoille sekä samalla esitellä yrityskulttuurianne ja toimintatapojanne? Tai haluatteko selvittää mistä asioista asiakkaanne ovat kiinnostuneita ja minkälaiset arvot heitä ohjaavat? Vai haluatko esitellä tuotteitasi tai palvelujasi hauskalla, asiakkaita kiinnostavalla tavalla?

Ota meihin yhteyttä ja kerromme lisää.